Receptek

NoCarb tészta

A szénhidrátmentes tészta igazi áldás a diétázóknak, hiszen bármilyen emésztési probléma vagy fogyókúra esetén alkalmazható. Szénhidráttartalma elenyésző, azonban élelmi rosttartalma kiemelkedően magas, ráadásul nem tartalmaz glutént. Ez nem csoda, ez a konjac nevű növény gumójából készült lisztnek köszönhető. 

A konjac-ot főként Délkelet-Ázsiában termesztik, szubtrópusi hegyes-dombos területen, ahol igen alacsony a környezetszennyezés. Ez garantálja, hogy a konjac liszt rendkívül tiszta és kitűnő minőségű. 

A növény ehető része az átlagosan 25 cm átmérőjű, lapos, kerek gumó, világoszöld alapon sötétlila foltokkal. Természetes élőhelyén gyér erdőkben nő. 
A konjac gumó rendkívül tápláló, hiszen

 - több mint 45%-át a glükomannán teszi ki

 - 9,7 %-a nyers fehérje

 - 7,8 %-a legalább 16 féle aminosavat tartalmaz

 - 2,5%-a esszenciális aminosavakból áll

 - kalciumot, foszfort, mangánt, krómot, vasat és cinket tartalmaz

 - alacsony a kalóriatartalma

 - alacsony a zsírtartalma

 - magas az élelmi rosttartalma.

A konjac lisztből készült tészta is hasonlóan kiváló adottságokkal rendelkezik, hiszen glutén-, szója-, cukor-, és zsírmentes, ugyanakkor magas az élelmi rosttartalma. A NoCarb tészta kalciumos vízben "úszkál", ezért felhasználás előtt alaposan le kell hideg vízzel öblíteni, majd egy percig forrásban lévő vízben főzni, utána lecsöpögtetni. Ha egytálételt készítünk belőle, akkor a többi hozzávalóval érdemes egy kicsit összefőzni, hogy a tésztát átjárja a zöldségek, fűszerek aromája. 

Kipróbáltuk a szélesmetéltet mediterrán gluténmentes paradicsomszósszal. Egy zacskó NoCarb tésztából két adagot tálaltunk. Bár látványra kicsit kevésnek tűnt, azonban a glükomannánnak köszönhetően eltelíti a gyomrot, jóllaktunk vele. 


A NoCarb tészta négy változatban kapható, rizs alakú, lasagne, szélesmetélt és angyalhaj, melyeket a webáruházunkban meg tudod rendelni vagy szeretettel várlak személyesen a Krendenc Boltban 590Ft-ért. Amennyiben egyszerre 5 csomagot vásárolsz, 550 Ft-ért kapod meg darabját. 

Cím: 1182 Budapest, Cziffra György u. (Sallai) 74.

Jelentkezés foglalkozásra


Nevem: E-mail címem:
Foglalkozás neve: Választott időpont: